РЕЄСТРАЦІЙНИЙ НОМЕР: 15

Про зменшення орендної плати за землю для громадських обєднань, гаражних колективів (кооперативів) та садово-огородних товариств

АВТОР: Гак Антон Павлович

СТАТУС: триває збір підписів

ДАТА ПОЧАТКУ ЗБОРУ ПІДПИСІВ: 2017-05-26 12:14:33

Просимо розглянути питання щодо зменшення мінімальної ставки орендної плати за землю для громадських організацій, гаражних колективів (кооперативів) та садових товариств.

Сума орендної плати за землю у Гаражних колективах (кооперативах) та садово-огородних товариствах складає більше 80,0 тис. грн.., тоді як плата за землю,у яких земельна ділянка знаходиться у постійному користуванні або приватизована, при такій же площі оплата складає близько 1,0 тис. грн.., що у 80 разів менше. РІЗНИЦЯ ПРОСТО ВРАЖАЄ!

Діяльність таких Товариств не пов’язана із підприємництвом та являє собою об’єднання громадян з цілю обслуговування своїх гаражів, огородів, садів і не має на меті отримання прибутку.

Покриття видатків на обслуговування здійснюється за рахунок членських внесків, які вносяться членами Колективу. Тому навантаження щодо сплати оренди землі лягає на громадян.

З 01 січня 2017 року вступили в силу зміни у Податковому кодексі України відповідно до Закону України  від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». (електронне посилання http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1797-19/page)  Відповіднго до п. 120 Цього Закону  підпункт 288.5.1 Податковго кодексу України викладається в такій редакції:

"288.5.1. не може бути меншою розміру земельного податку, встановленого для відповідної категорії земельних ділянок на відповідній території"

Враховуючи вищевикладене, просимо:

Розглянути питання на сесії Бердянської міської Ради щодо зниження орендної ставки на землю для громадських обєднань, гаражних колективів (кооперативів) та садово-огородних товариств.

0 з 250 необхідних